Srečanje zaporniških delavcev 2011

Za nami je I. srečanje zaporniških delavcev in njihovih družin. V soboto, 15. oktobra 2011, smo se zbrali med pomenljivimi zidovi kartuzije Žiče.

Pričeli smo s sveto mašo, ki nas je povezala med seboj in nam dala duhovno spodbudo, da se je v življenju pomembno ustaviti in si ustvariti red. Iz našega življenjskega »kaosa« ustvarjati »kozmos«. Pri sveti maši smo za zavetnico zaporniških delavcev v Sloveniji sprejeli svetnico in cerkveno učiteljico Terezijo Avilsko, ki se jo v cerkvenem koledarju spominjamo ravno na dan našega prvega srečanja.

Po sveti maši smo imeli izvrstno predstavitev in pokušino zeliščnih izdelkov. Nadaljevali smo z delavnicami, ki so bile posebej organizirane za odrasle in posebej za naše otroke.

Dan smo zaključili z druženjem v prvi slovenski gostilni »Gastuž« in kjer so nam trenutke popestrili s svojim igranjem in prepevanjem »Veški dečki« iz Prekmurja.

Prvega srečanja se nas je udeležilo nekaj čez sto delavcev iz zaporniškega sistema, družinskih članov in prijateljev. Z željo, da se še zberemo skupaj in s hvaležnostjo vsem, ki so pripomogli, da je bil vsebinsko poln dan, v nas ostaja nov zagon.